livesweaters

Někdy jsem vděčný za svoji naivitu. Kdybych věděl, co mě kvůli výrobě prvního svetru čeká, asi bych se do toho vůbec nepouštěl.

Celé to začalo návštěvou jednoho hipsterského krámku v San Franciscu. Tam jsem totiž objevil tak trochu jiný svetr. Barevnější, nápaditější. Prostě cool.

Kamarádi mi ho po návratu do Prahy chválili, a oslovovaly mě díky němu i slečny. Obratem mi proto došlo, že takových svetrů chci víc.

První pokusy o výrobu

Jenže v Česku nic takového k sehnání nebylo. Rozhodl jsem se proto, že si pár svetrů nechám ušít (to byla ta naivní část).

Nejdřív jsem to zkoušel v Číně. Výsledek byl nekvalitní, komunikace složitá a dodací lhůty, že bych do Šanghaje stihnul dojít pěšky. Indonésie nebyla o moc lepší. A kvalitní svetry kupodivu málokdo zvládal uplést i v Česku.

Model v oblčení od LiveSweaters

Hledání vhodného materiálu

Správný materiál jsem hledal dlouho. Chtěl jsem něco, co vydrží, bude mi v tom příjemně a design do toho půjde vplést nenápadně.

Žádné nášivky, žádné tlustší vrstvy s motivem, žádné okatě přišité kusy.

Nakonec jsem díky kamarádce objevil merino vlnu a okamžitě si ji zamiloval.

Byla měkounká, nenasávala pachy a regulovala tělesnou teplotu (jo, ta merino vlna). Jenže to mělo zase další háček. V Česku totiž existuje překvapivě málo pletáren, kde zvládají vytvářet složitější vzory.

Náročný rok a půl

Na první kvalitní svetr jsem tak kvůli všem těm Čínám, Indonésiím a dalším nešťastným pokusům čekal zhruba osmnáct měsíců.

Vyrobit ho dobře nebyla vůbec sranda. Jenže dnes díky tomu v Česku pleteme svetry, které nemají tak úplně obdobu. Na rozdíl od sportovních značek totiž vlastnosti merino vlny kombinujeme se stylovým designem.

Ukázka svetru od LiveSweaters

Co od LiveSweaters můžete očekávat?

  • Jsou to svetry, co vydrží roky, a prát je stačí jen jednou za pár týdnů.
  • Svetry, které klidně budete ukazovat ještě i vnoučatům.
  • Svetry vhodné společnosti i do přírody.

A já proto doufám, že naše oblečení budete zbožňovat stejně jako já.

Michal Richter, zakladatel Live Sweaters

(copywriter)

Pomůžu vám vytvořit komunikační strategii. V očích zákazníků se tím odlišíte od konkurence a stanete se nejlepší možnou volbou. Díky komunikační strategii pak sepíšu texty na web, které můžou i zdvojnásobit konverze.