tough dude

Vhodné pro studenty: IT nadšenec s nezvyklou volností.

Nelomíš bezradně rukama, když po tobě někdo chce nastavit router, nainstalovat počítač a rozchodit LAN? V tom případě si představ zaměstnání na jeden až dva dny v týdnu, během kterého si příjemně přivyděláš na studentský život. Platíme navíc i za dobu, kdy nepracuješ.

Potřebujeme, abys byl na telefonu a dokázal ke klientům v centru Prahy dorazit do devadesáti minut. Alkohol sice v pracovní době pít nemůžeš, ale jinak si mezi zakázkami můžeš dělat, co chceš.

Nemusíš vysedávat v kanceláři a k zákazníkům jezdíš třeba z domu. Potřebujeme jen, abys byl alespoň trochu fyzicky zdatný (někdy můžeš nosit těžké servery), ke klientovi zvládnul dojet co nejrychleji a vypadal při tom reprezentativně. A ano, po zaučení svou práci musíš dělat dobře.

Vhodný kandidát by si měl psát poznámky.

Tohle je tvůj běžný den

Od devíti jsi na telefonu, jsi čerstvě osprchovaný a plný elánu.

Zavolá zákazník, co potřebuje nainstalovat tiskárnu nebo počítač. Vyrazíš za ním, do devadesáti minut jsi na místě a úkol mu pomůžeš vyřešit. Když už tam jsi, zjišťuješ, jestli ještě něco nepotřebuje. Pracujeme totiž pro lukrativní klienty, kterým poskytuješ komfortní servis.

Takhle někam můžeš vyrazit několikrát za den. Někdy pracuješ celý den, jindy stačí dvě až tři zakázky. Ale neboj se. Platíme za to, že jsi po ruce. I kdybys obsloužil jen jednoho klienta za den.

Pracovní doba končí většinou okolo 18:00 a navečer od tebe chceme sepsat krátkou zprávu do informačního systému. Občas se může stát, že je potřeba pracovat přesčas. To ti ale zaplatíme.

Obrázek s dvěma počítači.

Jak vypadá náš hrdina?

  • Studuješ IT a výpočetní techniku miluješ. Kamarádi i rodina se na tebe obrací s žádostí o pomoc – instaluješ jim počítače, zprovozňuješ wi-fi, nastavuješ tiskárny… Vyznáš se ve Windows XP a Windows 7. Vládneš Microsoft Officu, Outlooku i TCP IP protokolu. Jo, a pojmy jako DNS a DHCP jsou pro tebe samozřejmostí.
  • Vypadáš reprezentativně. Nejsi neupravený lajdák, co na každé noze nosí jinou ponožku.
  • Vlastníš diář, nebo zápisník. Možná ho nemiluješ, ale z praktických důvodů ho používáš. Když ti někdo vysvětluje nové věci, píšeš si poznámky a napodruhé už to zvládneš sám.
  • Ačkoliv nás to mrzí, nemůžeš být handicapovaný, ani mít změněnou pracovní schopnost. Někdy budeš manipulovat těžkými předměty (servery cca 30kg) a občas se budeš pohybovat ve stísněných místnostech (prostory u racků, nebo práce s kabeláží).
  • Angličtina pro tebe není sprosté slovo. Musíš rozumět tomu, na co v programech klikáš, a co že to vlastně nastavuješ. Víš, co znamenají slova jako open, save či delete.
  • Nepotřebuješ, aby na tebe někdo dohlížel a říkal ti, co máš dělat. Problémy totiž řešíš samostatně. Neboj, v prvních dvou měsících tě zaučíme. Ale pak už ti do práce nikdo mluvit nebude.

Pracovní stůl

Ptáš se, co ti to přinese?

  • Budeš mít velkou svobodu. Pracovní doba je sice od 9:00 do 18:00, jenže během toho nemusíš sedět v kanceláři. Jsi v pohotovostním režimu, jak ale trávíš čas mezi zakázkami je jen a jen tvoje věc. Zároveň od tebe však očekáváme zodpovědnost a pracovitost. Lenoch být nemůžeš.
  • Pracuješ 1-2 dny v týdnu. Konkrétní dny si můžeš stanovit sám, ale ty už pak zůstanou každý týden stejné. Čas od času si navíc můžeš vzít volno, nebo sick day. Je to zkrátka ideální práce ke studiu.
  • Získáš IT praxi, kterou ti většina škol nedokáže nabídnout. Budeš nastavovat veliké sítě, pracovat s virtualizací a uvidíš, jak interně fungují pobočky vyhlášených zahraničních firem. Na začátku tě navíc naučíme naše postupy.
  • Nabídneme ti zajímavé finanční ohodnocení. Řekněme jen, že ti to zjednoduší studentský život.
  • Nepotřebuješ oblek. Stačí nám, abys byl slušně oblečený. Čisté triko, tenisky a nové džíny jsou úplně dostačující. Na šortky, žabky a tílka ale budeš muset v létě zapomenout.
  • Budeš pracovat pro firmu, které si zákazníci váží. Na trhu jsme třináct let a většina klientů s námi díky našim znalostem zůstala po celou dobu.
  • Půjčíme ti telefon a notebook. Na práci i volno. Dost dobré, ne?

Zajímá tě, čím nás můžeš okouzlit (ale nepovažujeme to za nutné)?

  • V rámci výpočetní techniky máš nadstandardní znalosti. Zvládáš instalovat síťové tiskárny, zálohovat data, pracovat se vzdálenou plochou, nastavit Outlook ve spojení s Microsoft Exchange, znáš Windows Server 2008 a máš zkušenosti s virtualizací (VMWare nebo HyperV).
  • Domluvíš se anglicky. Pokud Game of Thrones a The Big Bang Theory zvládneš sledovat bez titulků, je to velké plus.

(copywriter)

Pomůžu vám vytvořit komunikační strategii. V očích zákazníků se tím odlišíte od konkurence a stanete se nejlepší možnou volbou. Díky komunikační strategii pak sepíšu texty na web, které můžou i zdvojnásobit konverze.